Run

Ivaniševićeva nesportska

srijeda, 20.02.2008. u 18:35

Nik titanik Ovaj Nik me faktat zna nasmijat. Nego što se tiče Goranove avanture, što reći? Ništa. Sjećam se finala za finalom Wimbledona, poraza za porazom, kada je Sampras bio tata-mata od zanata za njega. I onda mu se posrećilo. Ljeta 2001, još kad su blizanci u New Yorku bili u vertikali, cijela nacija je bila u euforiji. U tim trenucima on je bio heroj među svim onima koji prate sport i šire. Znao je on i odbrusiti "U P.M" linijskim sucima i protivniku na terenu kad mu nešto nije bilo po volji, ali ne sjećam se da je ikoga od njih reketom natjeravao, ukjučujući očito mu tako mrske fotoreportere (kad su ga slikali s peharom).

Oni iz Zagreba znaju kakvo je okupljalište Marulićev trg i njegove ulice noću. Shodno tome eto i Gorana u noćnoj akciji na spomenutom trgu -ovoga puta sa golf palicom u ruci. I poput Janice koja je prerano napustila skijanje tako je Goran fotoreporteru pokazao da je prerano umirovio svoju preciznu ruku i u maniri svojih AS-eva 200 na sat opalio po fotoopremi nekog paparazzija. Preljub Višnjića, preljub Ivaniševića, "Trinaest minuta sa Severinom"....- ko nam je kriv kad se u idolima razočaramo jer ionako profesionalaca u sportu i životu zajedno dade se na prste jedne ruke nabrojati. Pustimo balalajke, cajke i pijanke nogometaša- neka budu osobni izbor, ali ako bi se preljub dok doma čeka žena s dvoje djece moglo prevesti kao udarac ispod pojasa i crveni karton, onda bi za bježanje u Mote Carlo kao ucviljeni zeko morali izmisliti neku novu nesportsku kaznu.

Znao sam da će mi vrijeme kad-tad dati odgovor zašto je baš "Zec" Goranov nadimak. Greška je u nama- što uspješne "zvijezde" i velike sportaše valda automatski percipiramo kao i velike ljude. Je i mi bi htjeli biti kao oni. U američkom časopisu US Weekly ima rubrika Stars -They're Just Like Us. Klikni i vidi zamišljenu Paris Hilton koja ne mora brinuti hoće li se u tuširaoni "saginjati po sapun", al zato eto dokaza da su zvijezde baš kao imi. Idu u zatvore, motaju travu, čine preljub i tako...

Ma nisu oni ništa posebno ako im je koji put loptica pala s onu dobru stranu terena i donijela svjetsku slavu ili ako su imali samo malo više sreće od nas. Jer ako razmislite, sve u životu je sreća. Ne sreća kao happiness nego sreća kao luck.