Run

Vodič kroz NP Krka

srijeda, 13.08.2008. u 18:30

Nacionalni park Krka neka vam bude must see odredište ako se nađete blizu ili pak u samom Šibeniku, Skradinu ili okolici. Jer proć tamo i ne posjetit taj park je onako luzerski. Probijajući se kroz masu što domaćih što stranih turista ukrcali smo se na brodić koji od Skradina uzvodno Krkom vozi do glasovitog ulaza u sam park. Tko to mi? Ja i ekipa koja je upotpunila doživljaj ljetovanja za koje mogu reć da je bilo među boljima ikad. A ja nisam tako mlad, dakle među boljima od mnogo njih.

ulaz u park

Dvadesetnominutna vožnja kanjonom rijeke Krke smirujuće je iskustvo u kojem zvuci cvrčaka bacaju jeku sa jednog na drugi kraj kanjona i u kojem zvuk šljopanja slatkovodne Krke kojeg brodić para svojim pramcem čini izvrsnu kulisu za meditiranje o smislu života i svemu ostalom.

kanjon krke

Nakon kupnje ulaznice u park od 80 kuna u koju je uključena povratna karta brodićem, prizor koji je slijedio opisuje sljedeća fotka. Dakle, tisuću riječi:

skradisnki buk

Uglavnom 80 kuna od kojih sam dobio mnogo više zadovoljstva nego od onih drugih 80 kuna koje potroših u parku u restoranu na anoreksični pomfrit, pivu i neko sramežljivo pileće pečenje.
Nakon obilaska parka sljedio je kupanac u rijeci i to baš ovdje:

kupanac

Ultra fora osvježenje. Malo stojiš do pasa u vodi, malo propadneš, a ispod tebe dnu ni traga i tako.Činjenica po kojoj NP Krka vodi 1:0 u tekmi s NP Plitvicama je upravo činjenica da se možeš bacit u vodu. Priliku treba iskoristi dok postoji, a ne poslije žaliti-što rade luzeri, pa sam stoga bez obzira što su se tamo migoljile neke riječne zmijice bacio u Krku na kupanac i odlučio ne biti luzer ovaj put. Tu, tu, među ovom zelenjavom dolje vlada pravilo: gdje ima flore ima i faune, pa se nemojte iznenadit ak vam nešto upliva među gaćice....

NP Krka

Kako je to bio top sezone na ulazu u park će vam naplaćivat parking ravan onom ZG parkingu, dakle neopravdano skup, u parku će vam prodavat specijalitete tipa medovača, orahovača, i ostale -ače... pržene bademe i tako....

specijaliteti

Reći će sve je (skupo) s razlogom: sada je sezona, sad se radi... ostalih 8 mjeseci se živi od toga...Mora se razumjet te ljude... Kupite nešto, ne budite Česi... (no offence)
Još par kadrova prekrasne Krke kako smo se penjali po slapovitim kaskadama...

kupanje u Krki

Ovaj pogled uživo izgleda Woooow, na fotki kao i sve umjetno- tek prosječno. Dofurajte ovdje nekog komada, ak niš drugo za romatnični zagrljaj....Hm...

pogled do jaja

...a kada okreneš glavu za par stupnjeva udesno vidiš ovo:

slap

Pa tko nebi volio Krku zbog ove predivne kose koju raspušta na tim kaskadama.
Onu staru da je tehnika važnija od veličine kompleksaši će recitirati svom međunožju... al ja ću vam reć da vrijedi za ove slapove. Definitivno imaju tehniku....

povratak
Na povratku u Skradin na brodiću su ljudi poskidali majice kako bi uhvatili još malo boje na popodnevnom suncu.

Bio je to samo jedan dan-mali isječak sa mojih 10 dana godišnjeg odmora. Po povratku se sjetih Einstenove teorije relativnosti i njegovog citata :

"Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour. Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute. THAT'S relativity.”

Dakle pogađate- 10 dana činilo se kao tek jedan dan.